22.5.09

MUT TA BAYANLARA MİKRO KREDİ VERİLDİ


MUT TA BAYANLARA MİKRO KREDİ VERİLDİ


Mersin’de başlayan Mikro kredi uygulamaları kapsamında Mut’ta 27 bayana Vali Hüseyin Aksoy tarafından verildi. Mut kaymakamlık Toplantı salonunda yapılan törende konuyla ilgili konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy,ilimizdeki Mikro Kredi uygulamaları 22 Haziran 2007 tarihinde başlamıştır.Mikro Kredi uygulaması il özel idaresinin mali katkısı ve içel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV)organizasyonunda yürütülmektedir.Mersinde bu güne kadar kredi alan kadınların sayısı 465 kişi,Erdemli’de Bugüne kadar kredi alan kadın sayısı ise 25 olup Bugünde Mut merkezde kredi alacak kadın sayısı 14 olup Mut Hacıahmetli köyünde’de kredi alacak bayanlar ise 13 kişidir.bugün itibariyle toplam kredi alan kadın sayısı 517 kişiye ulaşmıştır.diyen Aksoy,bugün verilen kredi ile birlikte il özel idaresi bütçesinden kullanılan harcama 360.000 TL dir.kredi alanlardan bugüne kadar Mersin ve Erdemlide bugüne kadar kendi işini kuranların sayısı 44 ye ulaşmıştır dedi.tören sonrası Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindekiler ilçeye bağlı Hacıahmetli köyüne giderek Doğal Boya projesi Hacıahmetli köyü Eğitim merkesi Bnasında düzenlenen törende ise Vali Aksoy 13 kişinin Kredisini verdi.Doğal boya Projesi Eğitim Merkezi’nde gezen Aksoy Doğal Boya hakkında bilgiler aldı. Aksoy,Buraya ilk gelişim Burada gördüğüm kadarıyla burası bir dokuma ve doğal boya merkezi burasını canlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız dedi.tören sonrası köylüler börek ve ayran ikram ettiler.

Törene kaymakam Osman Yenidoğan, İÇEV Başkanı ve İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Hilmi Dulkadir,Mut Jandarma garnizon komutanı Üsteğmen Aydın Özyürek ve Emniyet Müdürü Selim Kan katıldı.
Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindekiler Mut ticaret ve sanayi odası toplantı salonunda düzenlenen Kaysı Üretim ve İhracatını değerlendirme toplantısına katıldı.

21.5.09

AK PARTİ MUT İLÇE BAŞKANINDAN BASIN AÇIKLAMASI


AK PARTİ MUT İLÇE BAŞKANINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramın, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de huzur ve coşku için de kutlamanın sevinci ve gururu içerisindeyiz.

Bu vesileyle tüm Mut halkının bayramını kutluyorum. Türk milleti tarihi ile övünen, zaferleriyle parlayan bir geçmişe sahiptir. Her zafer bizim için bir gurur kaynağı olmuştur. Tarih sayfalarına atalarımızın ismi altın harflerle yazılmıştır. Gençler bizim geleceğimizdir ben gençlerin siyasete ilgi duyup söz sahibi olmalarını istiyorum. Çünkü onlar bizim geleceğimizdir, siyaset Ülke yönetiminin vazgeçilmez bir unsurudur çünkü demokrasilerde siyaset vardır.

Ak Parti siyaseti memleket ve millet için yapan Türkiye’nin en büyük partisidir. Milletten aldığımız gücümüz doğrultusunda hizmet yapmaya ve hizmetlerin öncüsü olmaya devam edeceğiz. İlçemizde yapacağımız çok işler var; halkımızın beklentilerini boşa çıkarmayıp belediye başkanımızla sırt sırta, omuz omuza verip koordineli bir şekilde çalışacağız. İlçemiz halkı sağ olsun genç dinamik çalışkan bir belediye başkanı seçti. Yüzlerini inşallah kara çıkarmayacağına inanıyorum. Çünkü kendisi bir halk adamı bir hizmet eridir, bizde kendisini iktidarımızın gücüyle bütünleştirip, gücüne güç katarak yardımcı olacağız.

Son olarak Mut Halkına 22 Mayıs Cuma günü Dış ticaret genel müdür yardımcısı Mustafa Sever ve Ak Deniz yaş sebze ve meyve birliği başkanı Ali Kavak ve yönetim kurulu üyeleri, bunun yanın da Türkiye’nin muhtelif yerlerinden ihracat yapan müteşebbislerimiz geleceklerdir, bu panel konuşmasına Mut halkının ilgi duyacağına inanıyor ve herkesi bu önemli panele davet ediyorum

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Mut halkına saygı ve sevgilerimi sunarım.

MEVSİMİN İLK TURFANDA KAYSISI ÇIKTI


MEVSİMİN İLK TURFANDA KAYSISI ÇIKTI


İlçemiz de mevsimin ilk turfanda kaysısı Irmaklı ve Yukarı Köselerli köyleri tarafından toplanan kaysı Sebze halinde girdi.

Sebze hali esnaflarından Mustafa Evren tarafından Kilosu 10 TL alındı. Evren komisyon evi sahibi Mustafa Evren, bu yıl ilk olarak erikte üreticinin ve kendileri açısından çok iyi geçtiğini, eriğin bu yıl 2 ile 3 TL’den aşağıya gitmediğini söyledi.Evren, bu mevsimin ilk turfanda Ninfa adı verilen kaysıyı aldığını, bu sene kaysının veriminin yüksek olacağını, bundan dolayı da kaysıda kalitenin iyi olması demek fiyatların da yüksek olacağını söyledi.
Komisyoncu Mustafa Evren İlçenin ürettiği ürünün para etmesinin çok önemeli olduğunu, çünkü yıllardır üretici çok sıkıntılar çektiğini bunun sonucunda da sebze hali esnafının da zarar gördüklerini belirtti.

MUT ‘TA ANA KIZ OKULDA KAMPANYASI SERTİFİKALARI VERİLDİ


MUT ‘TA ANA KIZ OKULDA KAMPANYASI SERTİFİKALARI VERİLDİ

İlçemiz de Halk Eğitim merkezinin düzenlemiş olduğu ana kız okulda kampanyasın da Kayaönü Köyünde üç erkek, sekiz bayan olmak üzere toplam 12 kişiye, Diştaş Köyünde bir erkek yirmi dokuz bayan toplam 30 kişiye sertifikaları ve gıda yardımı Kaymakam Osman Yenidoğan tarafından verildi
Halk Eğitim müdürlüğünün Ana Kız okuldayız programında Kayaönü Köyü ve Diştaş köylerinde sertifikayı almayı hak kazananlara Kaymakam Osman Yenidoğan, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Halk Eğitim Müdürü C.Celalettin Cengiz’in katılımıyla sertifikaları verildi. Yenidoğan, okuma yazma kursunda sertifikalarını verirken burada aldıkları eğitimin geliştirmeleri yönün de devamlı kitap gazete okuyarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Kaymakam tarafından seritifikası verilen 80 yaşındaki 7 çocuk sahibi olan Meryem ninenin elini öpen Kaymakam Yenidoğan kendisini annesi olarak gördüğünü bu örnek gösterilecek okuma gayretinden dolayı kutlayarak yetişen genç nesillere örnek gösterilecek kişi olduğunu belirtti.
Kaymakam Osman Yenidoğan, gezilen bu köylerde ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu halı dokuma kurslarını da gezdi. Yenidoğan, çalışmaları yerinde inceleyerek ne gibi ihtiyaçları olduğunun bilgisini alarak buradaki dokunan halıların pazarlanması konusunda sıkıntıların çözümü konusun da gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Yenidoğan, önceki Kültür merkezinin devir işlemlerinin bittiğini Halk Eğitimin açmış olduğu bu dokuma ve el sanatları ile ilgili tüm kursların burada toplanarak daha verimli çalışma elde edileceğini söyledi.

MUTLU KOLEJİ 2. UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ


MUTLU KOLEJİ 2. UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

İlçemiz de faaliyet gösteren Özel Mutlu Koleji geleneksel hale getirdiği 2. Uçurtma ve bahar şenliği düzenledi. Okulun bahçesindeki şenlikte öğrenciler, öğretmenler ve veliler güzel bir hafta sonu geçirme fırsatı buldu.

Özel Mutlu Koleji Okulu’nun bahçesinde düzenlenen şenliğe Sağlık Grup Başkanı H.İbrahim Çekmece, İlçe Tarım Müdürü Serhat Erkmen, idari amirler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Özel Mutlu Koleji Müdürü Hüseyin Palalıoğlu, okul olarak sosyal faaliyetlere çok önem verdiklerini belirterek, “Bahar şenliğimize ilgi büyük oldu. Okul olarak eğitim ve öğretimin yanında sosyal ve eğlendirici faaliyetlere de büyük önem veriyoruz. Yapılan organizasyon ile öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz Mut halkı ile birlikte güzel bir hafta sonu geçirdi. Emeği geçen öğretmenlerimize ve şenliğe katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Programda halat çekme, çuval, top sektirme, pişmiş yumurta taşıma, çığlık atma, bisküvi yeme, balon patlatma,mumyalama, uçurtma, salata yapma, basket atışları etkinlikler yapıldı. Ayrıca ana sınıfı öğrencileri tarafından kolbastı gösterisi izleyicilere neşeli dakikalar yaşattı.

Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Ayrıca okul-aile birliği ve sınıf annelerinin organize ettiği gıda kermesi de yoğun ilgi gördü.

19 MAYIS İLÇEMİZDE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI


19 MAYIS İLÇEMİZDE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

İlçemiz de 19 Mayıs kutlamaları Atatürk anıtı önünde çelenk koyma merasimiyle başladı. Kaymakam Osman Yenidoğan ve diğer daire amirleri ve kurum ve kuruluşların sırasıyla çelenklerini koyarak saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak buradaki tören sona erdi.

Buradan şehir stadına geçerek burada öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar. Daha sonra ilçe milli eğitim müdürü Harun Gergin, 19 Mayıs 1919’da milletimiz tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğin de tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıç tarihi olduğunu, bu tarihle birlikte, kutsal vatan toraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir dedi. Gergin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını söyledi.
19 Mayıs Bayramı, öğrencilerin şiirleri ve çeşitli dallarda ödül kazanan öğrencilere Kaymakam ve Belediye başkanının ödülleri vermesi ve öğrencilerin Atatürk posteri, Türk Bayrağı ve atam izindeyiz pankartlarıyla oluşturdukları muhteşem final tablosu gösterileriyle son buldu. 19 Mayıs kutlamalarına halkın büyük bir ilgi ve heyecanla izlediler. Kutlamalarda aşırı sıcak öğrencileri etkiledi, vatandaşın bayrama o kadar çok il göstermesinden dolayı şehir stadının türübünün de yer bulamayanlar duvarın üzerine çıkarak her türlü tehlikeyi göze alarak bayramı izlediler.

HAYVAN PAZARI YENİ YERİNİN YAPIMI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


HAYVAN PAZARI YENİ YERİNİN YAPIMI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR



Mut Hayvan Pazarının eski yerinden yeni yerine taşınması için Belediye çalışmalarına devam ediyor.


Belediye Başkanı Murat Orhan, devir aldığı belediyenin sorumlu bulunduğu tüm alanlarda çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor.Hayvan pazarının eski yeri konusunda da, sağlık bakanlığınca belirlenen kanunlar çerçevesin de yerinin uygun olmadığını, kendisinin de seçim öncesinde de söylediği gibi sebze haliyle hayvan pazarının aynı yerde olamayacağını yerinin değiştirileceğini kendisinin de vermiş olduğu tüm sözlerin arkasın da olduğunu, çalışmalarının her zaman Mut halkının faydası yönün de olacağını, kendisinin halkın içinden geldiğini ve de halkın adamı olmaya bütün gücüyle çalışacağına dair sözün de duracağını söyledi.

MEVSİMİN İLK KAYSISI 15 TL’DEN SATILDI


MEVSİMİN İLK KAYSISI 15 TL’DEN SATILDI

İlçemiz de, Sebze halinde sezonun ilk turfanda kayısısı 15 TL'ye alıcı buldu.

Mut Kayısısının ilk turfandası, Mut toptancı Hali’ndeki tezgâhlarda yerini aldı. Turfanda kayısının kilosu 15 TL’den alıcı bulurken, komisyoncu Mustafa Evren, “ilk çıkan kayısının bu fiyattan alıcı bulması, bu yıl piyasanın iyi olacağına işarettir” dedi. Her yıl olduğu gibi hasadın artmasıyla fiyatın 1 TL ile 2 TL arasında değişebileceğini söyleyen Komisyoncu Mustafa Evren, “İnşallah bu fiyattan aşağı düşmez. Bu yıl üreticilerin yüzü gülecek” diye konuştu.

İlçeye bağlı Sucatı köyü mevkiin de Serada Kayısının ilk turfandasını çıkaran Aydınoğlu köyünden Hasan Yastıbaş, “Her yıl olduğu gibi Kayısının ilk turfandasını ben çıkardım. Bu rekorumu kimseye kaptırmak niyetinde değilim” dedi.

Kayısının ilk turfandasını satın alan tüccar Tahir Yaygın, “Mut’ta ilk turfanda Kayısısını alarak pazarlama şansına sahibim. İlk turfanda kayısısının kilosuna 15 TL. Verdim.

MUT MEMUR-SEN KAVURMA ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ


MUT MEMUR-SEN KAVURMA ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

İlçemiz de Memur-Sen sendikası kara ekşi dinlenme parkında tüm üyelerine ve misafirlere dana kestirerek kavurma ve pilav ikram etti.
Memur-Sen tarafından düzenlenen birlik, beraberlik ve kaynaşmak için kavurma şenliği düzenlediler. Memur-Sen Mut şubesi başkanı Ahmet ışık, gelen misafirlere bu düzenlemiş oldukları programda kendilerini yalnız bırakmadıkları için herkese teşekkür etti.Işık, sendikalarının amacını kısaca anlattık dan sonra ilk kurulduğun günden bu zamana kadar az bir üyesi olan sendikanın şu an toplam 400 üyesi bulunduğunu, her geçen gün bu sayıların arttığını söyledi.
Mersin Memur-Sen İl Başkanı Arif Özbek, Mut Memur-Sen temsilciliğinin bu güzel organizasyonu düzenledikleri için tüm arkadaşlara teşekkür etti. Özbek, Sendikacılığın öneminden bahsederek, Memur-Sesinin ilde ilk kurulduğunda ilçelerin içinde ilk buranın kuruluşunda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür etti. Özbek, Memur-Senin Türkiye genelinde gün geçtikte daha da büyüdüğünü bu büyümenin sendikacılık bakımından çok önemli olduğunu söyledi.
Memur-Senin kara ekşide düzenlemiş oldukları kavurma şenliğine, Memur-Sen İl Başkanı Arif Özbek, Silifke İlçe Başkanı Şemsettin Karadoğan, Mut Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, İlçe tarım müdürü Serhat Erkmen ,Ak parti ilçe Başkanı Ali Keser ve diğer misafirler katıldı. Şenlik piknik havası şeklinde geçen programda ikramları tablot la herkes kendisi aldı.

20.5.09

HER GÜN BİR HADİS

KARSAMBAÇ YOK SAATIYOR


KARSAMBAÇ YOK SAATIYOR

İlçemiz de 19 Mayıs bayramı kutlamaların da havaların aşırı sıcak olmasından dolayı yaylalardan köylüler tarafından getirilen kar sıcaktan bunalan vatandaş kara hücum etti.

İlçemizin yaylarından obruk denilen yüksek dağların eteğinde bulunan çukurlardan köylülerin çıkarıp ilçemize getirerek kendilerine hem maddi bir gelir etmek açısından hem de havanın aşırı sıcak gitmesi sebebiyle halkın serinlemesine bir nebze faydalı oluyor. Karsam baççılarla yaptığımız görüşmelerde kendilerinin büyük zahmetle yaylardan getirdikleri karların pekmezle karıştırıp vatandaşın serinlemesinde yardımcı olmaya çalıştıklarını bu işi her yıl bu mevsimde yapmaya çalıştıklarını söylediler.
Sıcaktan bunalan halkın köylülerin getirmiş oldukları karlara aşırı rağbet göstermelerinden dolayı kısa bir zaman bitirdikleri hem köylü memnu olduğu hem de vatandaşın az da olsa serinlediklerini söylediler.

SEMERKANT GÖNÜLLÜLER DERNEĞİ KERMES DÜZENLEDİ


SEMERKANT GÖNÜLLÜLER DERNEĞİ KERMES DÜZENLEDİ

Karaman Semerkant Gönüllüler Derneğinin Mersin Mut Şubesi doğancı mahallesin de Dernek adına kermes açtılar.

Semerkant Gönüllüler derneğinin Mut Şubesi Belediye başkanı Murat Orhan, Ak parti İlçe başkanı Ali Keser ve diğer misafirlerin katılımıyla kermesin açılışını Belediye Başkanı Murat Orhan tarafından açılışı yapıldı. Açılışta Murat Orhan, bu gibi faydalı kermeslerin halkımızın için yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu, burada sergilenen hanımların el emeği göz nuru işlerin sergilenmesinin çok güzel olduğunu, kendisinin de bu gibi önemli çalışmalara her zaman desteklediğini söyledi.
Karaman Semerkant gönüllüler derneği temsilcisi Zafer Uyar, kendilerinin bu kermesi ilk defa düzenlediklerini, bu kermesten elde edilen gelirin okuyan öğrenciler için kullanılacağını derneklerinin temel hedefi öğrencilerin yetişmesin de ellerin den gelen yardım çalışmaları yaptıklarını bu gibi açılan kermeslerinde çok önemli olduğunu belirtti.

Kermese katılan başta belediye Başkanı Murat Orhan ve diğer misafirleri açılan sergilerin gezerek çok beğendiğini bu sergilerin her zaman yapılmasının faydalı olacağını söyleyerek ikram edilen tatlılar ikram edilerek program sona erdi.

SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

MUT TEMSİLCİ GAZETESİ TARAFSIZ HABERCİLİĞİMİZİN DEVAMI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ... BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN....

MUTLUNUN SESİ OLMAYA DEVAM

MUT KAYSI FESTİVALİNE

BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİ.... HERKESİ BEKLİYORUZ

HAVA DURUMU

HABER VAKTİM

SPOR HABERLERİ

DÖVİZ KURU

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

MUTUN TANITIMI TEMEL HEDEFİMİZ:

ERİK-KAYSI-ÜZÜM-ZEYTİN-ELMA

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
MUT İLÇESİNİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN......