28.5.09

ÇOCUK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ


ÇOCUKLAR ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

İlçe Milli eğitim Müdürlüğünün 2008/2009 Eğitim Öğretim Yılı Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mut Çınar altı Parkında İlköğretim okulları öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösterileriyle Çocuk Şenliği düzenlediler.

Çocuk şenliği programı, 75. yıl Anaokulu Müdürü Ayfer Kedeleş’in okulların yılsonu etkinlikleri çerçevesinde minik öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde hazırlamış oldukları gösterileri sunduklarını, bu programın amacının öğrencilere verilen öneminden bahsetti.
Programa; Barabanlı İlköğretim oklunun Dünya Çocuklar karması gösteri, Cumhuriyet İlköğretim okulunun Hep Yek, Gazi İlköğretim okulunun Sani Bana yazmışlar ve diğer okulların hazırlamış oldukları gösterileriyle program sona erdi.

Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Osman Yeni doğan , Milli eğitim müdürü Harun Gergin ve diğer daire amirlerinin katılımı oldu. Programda en çok dikkati çeken ise öğrenci velilerinin çocuklarının resimlerini çeke bilmek için göstermiş oldukları kargaşa dikkatlerden kaçmadı.

ESNAFTAN ‘’YETER ARTIK VERESİYE YOK’ TEPKİSİ


İlçemizde yıllardır Tantuni ustalığı yapan Salim Temel adlı esnaf veresi işine yazdığı yazıyla tepkisini anlatmaya çalışıyor.

Yurdun her yerin de yaşanan krizin etkisi ilçe esnafların da çok etkilemesi bazı esnafların bu sıkıntılarını değişik söylemlerle dile getirdiğini görüyoruz. Bunlardan ilginç olanını da Tantuni ustası Salim Temel işyerine asmış olduğu yazıda ‘’Yeter Artık Veresiye Yok ‘’ yazısıyla tepkisini dile getirmeye çalıştığını bu sıkıntılı ortamda veresiyenin belini büktüğünü söyledi.

MUT MİLLİEĞİTİM'' ATATÜRK KUPASI''VELEYBOL TURNUVASI DÜZENLENDİ


İlçemiz de Kapalı spor salonun da Milli eğitim müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Atatürk Kupası voleybol turnuvasına katılan kurum takımlarının final gecesi çekişmeli sahneler yaşandı.

Turnuvada ilk dört sırayı alan takımların aralarında yapılan maçlarda ilk olarak Adliye ile ÇPL arasında yapılan 3.lük ve 4.lük maçında Setleri Adliye’nin 3-2 almasıyla sonuçlandı.
Turnuvanın birincilik maçın da Orman İşletme İle Hastane arasında yapılan mücadelede ise Orman İşletme setler de 3-1 alarak birinci sırayı aldı.
Sıralama: 1. Orman İşletme 2. Hastane 3. ÇPL 4. Adliye olarak sıralandı.

27.5.09

ELEKTRİK AKIMI KAZASI :2 ÖLÜ


İlçemiz Suçatı Köyün de Özel bir şirketin hafriyat boşaltan kamyonun damperinin yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu 2 kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, İlçemize bağlı Suçatı köyünde özel bir şirkete ait 34 DA 8130 plakalı kamyonun sürücüsü Kamuran Erdeyer (23), Göksu Irmağı kenarında aracın damperindeki hafriyatı boşaltmak istedi.
Damperin yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu Erdeyer, elektrik akımına kapıldı. İşçilerden Emrah Ertürk de kurtarmak istediği arkadaşı ile birlikte elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Savcının olay yerinde inceleme yapmasının ardından cesetler Mut Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Otopsinin ardından ölen kişilerin cenazeleri ailelerine teslim edildi.

26.5.09

MUT YEREL BASINI BELEDİYE BAŞKANI MAKAMINDAYDI


Mut Yerel Basın Birliği, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan’ı makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen görüşmede Murat Orhan bu zamana kadar yapılan hizmetleri şöyle özetledi. “İlçemizdeki bütün park ve bahçeler tekrar elden geçirilerek, düzenlemeleri yapıldı. Karşıyaka Mahallesindeki bir parkın inşasının devam ediyor, Meydan Mahallesindeki futbol sahasının ve etrafındaki yeşil alanın projelendirilmesi yapıldı, futbol sahasının çimlendirilmesi için girişimler başladı. Pınarbaşı Mahallesinde park yeri yoktu, orada bir noktayı park olarak belirlendi. Çınaraltı Parkı aydınlatıldı ve oraya özürlüler için tuvalet yapıldı. Kaldırımlar düzenlenerek özürlülerimizin rahat hareket imkanı sağlandı. TOKİ’nin yer tespiti yapıldı. Festival sonrasında TOKİ ile ilgili talep toplanmaya başlayacak. Mut Deresi’nin ıslahı konusunda, Adana DSİ Bölge Müdürlüğü’ne müracaat edildi, en kısa zamanda proje hazırlanması ve kaynak aktarılması konusunda görüşler bildirildi. Arıtma tesisi ile ilgili projeyi 2009 yılına göre İller Bankası’ndan revizyonu yapılarak, Çevre Bakanlığı’na hibe başvurusu yapıldı. Valiliğe 2009 yılı içerisinde arıtma tesisi başlayacağına dair teminat gönderildi. Arıtma tesisi olmadan kanalizasyon sorunu çözülemez. O yüzden arıtma tesisinin yasal işlemleri devam ediyor. Otopark soruna en kısa zamanda çözümler üretilecek. Eski belediye binasının yeri temizlenerek otopark haline getirildi. Bu tür yerlerin çoğaltılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Doğancı Mahallesindeki eski kullanılmayan yerlerin otopark olarak kullanılmasına yönelik altyapı çalışmaları devam ediyor. Ana cadde üzerinde Karayolları Bölge Müdürlüğü ile çalışmalarımız var. Yollarımızdaki yama işlerimizi tamamlıyoruz. Karşıyaka Mahallesi’nde kayan bir bölge var. Buraya 7 metre boyunda çift kademeli bir duvar yapılıp, kayması önlenecek.
Orta refüj aydınlatması ile ilgili TEDAŞ ile görüşmelerimiz devam ediyor, proje çalışmaları var. Yeni bir belediye binasının nereye yapılacağı konusunda henüz kesin bir karar verilmedi, birkaç alternatif üzerinde düşünülüyor. Yeni Adliye binası, eski hapishanenin olduğu yere düşünülüyor. Yeni adliye binasının yeri şu anda ihale aşamasında. Bunun yanında Mut’da tutuk evi yok bunun içinde başvurumuz olacak” dedi.
Yerel basın mensuplarının ziyaretinden çok memnun olduğunu dile getiren Orhan, basın mensuplarına teşekkür ederek başarılar diledi.

MUT YEREL BASIN BİRLİĞİ AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ


Mut Yerel Basın Birliği AK Parti İlçe Başkanı Ali Keser’i ziyaret etti. Ali Keser yerel basının birlikte hareket etmesinden son derece memnunluk duyduğunu belirtti. AK Parti İlçe Başkanlığı olarak ilçemizde neler yaptığına dair bilgi aktarımı konusunda her zaman destekleyeceklerini söyledi.
Mut SGK Merkezinin açılması konusunda, bu hizmetin Mut’a getirilmesinde AK Parti’nin ne gibi fonksiyonu oldu sorusu üzerine; Keser “AK Parti ilçemizdeki bütün eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor, bu hizmet Silifke dışındaki ilçelere de götürüldü. Silifke’de yer problemi olduğu için açılamadı” dedi.
Mut Hastanesi sorununa da değinildiğinde, halkımızın da bu konuda gerek hastane idari yönetiminden, gerekse hastanenin yetersiz ve küçük olmasından şikayetçi olduğunu belirten Keser, “yeni hastanemiz en az 100 -150 yatak kapasiteli ve teşekküllü bir hastane düşünüyoruz, bunu gerçekleştirdiğimizde doktor sıkıntımızda sona erecektir” dedi. Yine yeni hastanenin yakınına bir sağlık meslek yüksekokulu da düşündüklerini sözlerine ekledi.
İlçemize yeni bir adliye sarayı kazandırma düşünceleri olduğunu da dile getirdi.
Tek başına iktidar olan bir partinin ilçe başkanı olarak, iktidar partisinin Mersin bölgesinde aldığı 2 ilçeden biri Mut, bunun nasıl bir avantajı olacak sorumuza, Mut Belediye Başkanlığı’nı AK Parti’nin alması konusunda Başbakan R.Tayyib Erdoğan’ın dikkatini çektiğini ve teveccühünü kazandığını söyledi. “İlgi odağı olan ilçemizin avantajı olacaktır elbet, bizde bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapacağız, bu bir fırsat ve biz bunu değerlendireceğiz” dedi.
Ali Keser, kabine revizyonu konusunda, Başbakanın takdiri olarak değerlendirdi.
Erik ve kayısı sezonunun başlamasıyla birlikte ne gibi girişimleri olduğu sorulduğunda “ihracata ve ihracatçılara yönelik girişimlerimiz elbette var, hayvan pazarının kaldırılmasıyla orası ihracatçılarımıza ayrıldı.Tırlar buraya çekilecek, Mut ürünleri gerek iç pazara, gerekse dış pazara buradan sevk olacak, ihracatçılara kolaylıklar sağlanıyor” dedi.
AK Parti’nin gerek ilçe teşkilatı içinde, gerekse Belediye ile herhangi bir sıkıntısı olmadığını her zaman uyum içinde olduğunu dile getirdi.
Hal dışında yapılan alışverişler için bir yaptırım olacak mı? sorusuna, “ürünlerin halden pazarlanması gerekiyor. Bunun için belediyemizin çalışmaları var” dedi.
Yerel basına destek verilmesi konusundaki dileklerimizi hatırlattığımızda “siz yerel basın kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum. Basın her zaman önemlidir. Basına değer veriyoruz. Sizlerden her daim memnununuz ve eleştirilerinize açığız” dedi.

MUT'TA YANGIN SEMİNERİ DÜZENLEDİ


Mersinin Mut İlçesi Ziraat Odası konferans salonunda Mut Orman İşletme müdürlüğünün organize ettiği yangına ilk müdahale ve ilk yardım semineri düzenlendi.


Yangına mevsiminin başlaması sebebiyle Mut Orman İşletme Müdürlüğünün seminerine Mersin Koruma Şube Müdürü Kemal Demirbaş, Mut Orman İşletme Personeline yangın sezonun başlaması dolaysıyla yangında nelerin yapılacağı hakkında slyt eşliğinde anlattı. Demirbaş, Orman yangınlarında bu bölgenin konumu itibariyle yangınlarda ilk müdahale şekillerini, Gün dönümü yangının gün içindeki durumu rüzgarın esme vakitleri adı verilen durum hakkında, ilk yardım ve arozözlerin kullanım şekilleri hakkında bilgilendirme semineri toplantısı yapıldı.

Seminere, Mersin Bölge Müdürü, Refik Uysal, Mersin Koruma Şube Müdürü Kemal Demirbaş, Mut Orman Müdürü, Hasan Keskin ve personel şefleri yangın ekipleri katıldı.

SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

MUT TEMSİLCİ GAZETESİ TARAFSIZ HABERCİLİĞİMİZİN DEVAMI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ... BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN....

MUTLUNUN SESİ OLMAYA DEVAM

MUT KAYSI FESTİVALİNE

BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİ.... HERKESİ BEKLİYORUZ

HAVA DURUMU

HABER VAKTİM

SPOR HABERLERİ

DÖVİZ KURU

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

MUTUN TANITIMI TEMEL HEDEFİMİZ:

ERİK-KAYSI-ÜZÜM-ZEYTİN-ELMA

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
MUT İLÇESİNİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN......