21.5.09

19 MAYIS İLÇEMİZDE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI


19 MAYIS İLÇEMİZDE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

İlçemiz de 19 Mayıs kutlamaları Atatürk anıtı önünde çelenk koyma merasimiyle başladı. Kaymakam Osman Yenidoğan ve diğer daire amirleri ve kurum ve kuruluşların sırasıyla çelenklerini koyarak saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak buradaki tören sona erdi.

Buradan şehir stadına geçerek burada öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar. Daha sonra ilçe milli eğitim müdürü Harun Gergin, 19 Mayıs 1919’da milletimiz tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğin de tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıç tarihi olduğunu, bu tarihle birlikte, kutsal vatan toraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir dedi. Gergin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını söyledi.
19 Mayıs Bayramı, öğrencilerin şiirleri ve çeşitli dallarda ödül kazanan öğrencilere Kaymakam ve Belediye başkanının ödülleri vermesi ve öğrencilerin Atatürk posteri, Türk Bayrağı ve atam izindeyiz pankartlarıyla oluşturdukları muhteşem final tablosu gösterileriyle son buldu. 19 Mayıs kutlamalarına halkın büyük bir ilgi ve heyecanla izlediler. Kutlamalarda aşırı sıcak öğrencileri etkiledi, vatandaşın bayrama o kadar çok il göstermesinden dolayı şehir stadının türübünün de yer bulamayanlar duvarın üzerine çıkarak her türlü tehlikeyi göze alarak bayramı izlediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

MUT TEMSİLCİ GAZETESİ TARAFSIZ HABERCİLİĞİMİZİN DEVAMI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ... BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN....

MUTLUNUN SESİ OLMAYA DEVAM

MUT KAYSI FESTİVALİNE

BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİ.... HERKESİ BEKLİYORUZ

HAVA DURUMU

HABER VAKTİM

SPOR HABERLERİ

DÖVİZ KURU

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

MUTUN TANITIMI TEMEL HEDEFİMİZ:

ERİK-KAYSI-ÜZÜM-ZEYTİN-ELMA

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
MUT İLÇESİNİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN......