20.5.09

KARSAMBAÇ YOK SAATIYOR


KARSAMBAÇ YOK SAATIYOR

İlçemiz de 19 Mayıs bayramı kutlamaların da havaların aşırı sıcak olmasından dolayı yaylalardan köylüler tarafından getirilen kar sıcaktan bunalan vatandaş kara hücum etti.

İlçemizin yaylarından obruk denilen yüksek dağların eteğinde bulunan çukurlardan köylülerin çıkarıp ilçemize getirerek kendilerine hem maddi bir gelir etmek açısından hem de havanın aşırı sıcak gitmesi sebebiyle halkın serinlemesine bir nebze faydalı oluyor. Karsam baççılarla yaptığımız görüşmelerde kendilerinin büyük zahmetle yaylardan getirdikleri karların pekmezle karıştırıp vatandaşın serinlemesinde yardımcı olmaya çalıştıklarını bu işi her yıl bu mevsimde yapmaya çalıştıklarını söylediler.
Sıcaktan bunalan halkın köylülerin getirmiş oldukları karlara aşırı rağbet göstermelerinden dolayı kısa bir zaman bitirdikleri hem köylü memnu olduğu hem de vatandaşın az da olsa serinlediklerini söylediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

MUT TEMSİLCİ GAZETESİ TARAFSIZ HABERCİLİĞİMİZİN DEVAMI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ... BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN....

MUTLUNUN SESİ OLMAYA DEVAM

MUT KAYSI FESTİVALİNE

BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİ.... HERKESİ BEKLİYORUZ

HAVA DURUMU

HABER VAKTİM

SPOR HABERLERİ

DÖVİZ KURU

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

MUTUN TANITIMI TEMEL HEDEFİMİZ:

ERİK-KAYSI-ÜZÜM-ZEYTİN-ELMA

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
MUT İLÇESİNİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN......