22.5.09

MUT TA BAYANLARA MİKRO KREDİ VERİLDİ


MUT TA BAYANLARA MİKRO KREDİ VERİLDİ


Mersin’de başlayan Mikro kredi uygulamaları kapsamında Mut’ta 27 bayana Vali Hüseyin Aksoy tarafından verildi. Mut kaymakamlık Toplantı salonunda yapılan törende konuyla ilgili konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy,ilimizdeki Mikro Kredi uygulamaları 22 Haziran 2007 tarihinde başlamıştır.Mikro Kredi uygulaması il özel idaresinin mali katkısı ve içel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV)organizasyonunda yürütülmektedir.Mersinde bu güne kadar kredi alan kadınların sayısı 465 kişi,Erdemli’de Bugüne kadar kredi alan kadın sayısı ise 25 olup Bugünde Mut merkezde kredi alacak kadın sayısı 14 olup Mut Hacıahmetli köyünde’de kredi alacak bayanlar ise 13 kişidir.bugün itibariyle toplam kredi alan kadın sayısı 517 kişiye ulaşmıştır.diyen Aksoy,bugün verilen kredi ile birlikte il özel idaresi bütçesinden kullanılan harcama 360.000 TL dir.kredi alanlardan bugüne kadar Mersin ve Erdemlide bugüne kadar kendi işini kuranların sayısı 44 ye ulaşmıştır dedi.tören sonrası Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindekiler ilçeye bağlı Hacıahmetli köyüne giderek Doğal Boya projesi Hacıahmetli köyü Eğitim merkesi Bnasında düzenlenen törende ise Vali Aksoy 13 kişinin Kredisini verdi.Doğal boya Projesi Eğitim Merkezi’nde gezen Aksoy Doğal Boya hakkında bilgiler aldı. Aksoy,Buraya ilk gelişim Burada gördüğüm kadarıyla burası bir dokuma ve doğal boya merkezi burasını canlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız dedi.tören sonrası köylüler börek ve ayran ikram ettiler.

Törene kaymakam Osman Yenidoğan, İÇEV Başkanı ve İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Hilmi Dulkadir,Mut Jandarma garnizon komutanı Üsteğmen Aydın Özyürek ve Emniyet Müdürü Selim Kan katıldı.
Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindekiler Mut ticaret ve sanayi odası toplantı salonunda düzenlenen Kaysı Üretim ve İhracatını değerlendirme toplantısına katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

MUT TEMSİLCİ GAZETESİ TARAFSIZ HABERCİLİĞİMİZİN DEVAMI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ... BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN....

MUTLUNUN SESİ OLMAYA DEVAM

MUT KAYSI FESTİVALİNE

BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİ.... HERKESİ BEKLİYORUZ

HAVA DURUMU

HABER VAKTİM

SPOR HABERLERİ

DÖVİZ KURU

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

MUTUN TANITIMI TEMEL HEDEFİMİZ:

ERİK-KAYSI-ÜZÜM-ZEYTİN-ELMA

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
MUT İLÇESİNİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN......