26.5.09

MUT YEREL BASINI BELEDİYE BAŞKANI MAKAMINDAYDI


Mut Yerel Basın Birliği, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan’ı makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen görüşmede Murat Orhan bu zamana kadar yapılan hizmetleri şöyle özetledi. “İlçemizdeki bütün park ve bahçeler tekrar elden geçirilerek, düzenlemeleri yapıldı. Karşıyaka Mahallesindeki bir parkın inşasının devam ediyor, Meydan Mahallesindeki futbol sahasının ve etrafındaki yeşil alanın projelendirilmesi yapıldı, futbol sahasının çimlendirilmesi için girişimler başladı. Pınarbaşı Mahallesinde park yeri yoktu, orada bir noktayı park olarak belirlendi. Çınaraltı Parkı aydınlatıldı ve oraya özürlüler için tuvalet yapıldı. Kaldırımlar düzenlenerek özürlülerimizin rahat hareket imkanı sağlandı. TOKİ’nin yer tespiti yapıldı. Festival sonrasında TOKİ ile ilgili talep toplanmaya başlayacak. Mut Deresi’nin ıslahı konusunda, Adana DSİ Bölge Müdürlüğü’ne müracaat edildi, en kısa zamanda proje hazırlanması ve kaynak aktarılması konusunda görüşler bildirildi. Arıtma tesisi ile ilgili projeyi 2009 yılına göre İller Bankası’ndan revizyonu yapılarak, Çevre Bakanlığı’na hibe başvurusu yapıldı. Valiliğe 2009 yılı içerisinde arıtma tesisi başlayacağına dair teminat gönderildi. Arıtma tesisi olmadan kanalizasyon sorunu çözülemez. O yüzden arıtma tesisinin yasal işlemleri devam ediyor. Otopark soruna en kısa zamanda çözümler üretilecek. Eski belediye binasının yeri temizlenerek otopark haline getirildi. Bu tür yerlerin çoğaltılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Doğancı Mahallesindeki eski kullanılmayan yerlerin otopark olarak kullanılmasına yönelik altyapı çalışmaları devam ediyor. Ana cadde üzerinde Karayolları Bölge Müdürlüğü ile çalışmalarımız var. Yollarımızdaki yama işlerimizi tamamlıyoruz. Karşıyaka Mahallesi’nde kayan bir bölge var. Buraya 7 metre boyunda çift kademeli bir duvar yapılıp, kayması önlenecek.
Orta refüj aydınlatması ile ilgili TEDAŞ ile görüşmelerimiz devam ediyor, proje çalışmaları var. Yeni bir belediye binasının nereye yapılacağı konusunda henüz kesin bir karar verilmedi, birkaç alternatif üzerinde düşünülüyor. Yeni Adliye binası, eski hapishanenin olduğu yere düşünülüyor. Yeni adliye binasının yeri şu anda ihale aşamasında. Bunun yanında Mut’da tutuk evi yok bunun içinde başvurumuz olacak” dedi.
Yerel basın mensuplarının ziyaretinden çok memnun olduğunu dile getiren Orhan, basın mensuplarına teşekkür ederek başarılar diledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

MUT TEMSİLCİ GAZETESİ TARAFSIZ HABERCİLİĞİMİZİN DEVAMI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ... BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN....

MUTLUNUN SESİ OLMAYA DEVAM

MUT KAYSI FESTİVALİNE

BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİ.... HERKESİ BEKLİYORUZ

HAVA DURUMU

HABER VAKTİM

SPOR HABERLERİ

DÖVİZ KURU

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

MUTUN TANITIMI TEMEL HEDEFİMİZ:

ERİK-KAYSI-ÜZÜM-ZEYTİN-ELMA

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
MUT İLÇESİNİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN......