10.6.09

KEMENLİ VE KARADİKEN KÖYLERİ KOOPERATİFİ ÜYELERİNE SIĞIR DAĞITILDI


İlçemiz Kemenli ve Karadiken köyünlerin de kurulan Tarım Kalkınma Kooperatifinin açılışı ve üyelerine KASDP Kapsamında uygulanmakta olunan ortaklar mülkiyetindeki 192 baş(96 aile X 2 baş) sığır dağıtımı yapıldı.

Mut İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş, S.S. Kemenli ve Karadiken Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi KASDP kapsamın da ortaklar mülkiyetinde 96 Aile X 2 Baş Süt sığırçılığı projesi kapsamında ahırı mevcut olan 3 ortak haricindeki 87 ortağın her birine 4.000 TL. kredi vermek suretiyle 6 adet ahır gerçekleştirildiğini söyledi.
Levent Abaş, Kooperatif ve ortaklarının kooperatifine ait işleri ve depolama hizmetleri yerine getirmek üzere işletme binası yaptırıldığını5 ton kapasiteli süt soğutma grubu alınarak binaya montaj sağlandığını,çatı yapımından doğan fark ile de kooperatife jeneratör alımı sağlandığını, aynı zamanda yem üretiminin ortaklar ve kooperatifçe yapılması dolaysı ile yem ihtiyaçlarının üreterek karşılanması için kooperatife yem ezme makinesi ve silaj makinesi alındığını söyledi. Abaş, tüm alım ve inşaatler için bu güne kadar 511.951 TL. Kredi tahsis edildiğini, canlı demirbaş(pasaport belgeli hostein ırkı gebe düve) ihalesi tarım bakanlığı ve destekleme Genel müdürlüğü tarafından yapıldığını, İhale 3.060 TL. sonuçlandığını, ihale bedeli olan 587.520 TL. ile birlikte hayvanların yem ihtiyaçlarını karşılamak üzere ortak başına 500 TL. Kredi tahsis edilerek toplam 635.520 TL. kredi tahsisinin bu tutar ortaklar tarafından ilk 2 yıl ödemesiz 6 eşit taksitle ve faizsiz geri ödeneceğini Ortaklar tarafından borçlanılan ve proje için tahsis edilen kredi toplamının 1.147.472 TL.Olduğunu belirtti.
Kaymakam Osman Yenidoğan, yeni kurulan bu kooperatifin köyler için kalkınmasına yönelik uygulanan bu projenin çok önemli olduğunu, bu kurulan kooperatiflerinde devamlılığının sağlanması içinde halkın parasıyla alınan ve kurulan kooperatiflerin hesaplarının da şeffaf bir şekilde tutulması gerektiğinin devletin alacak olduğu paranın düzenli bir şekilde ödenmesinin çok önemli olduğunu bunların sağlandığı takdirde bu hizmetlerin devamlılığının olacağını belirtti.Belediye başkanı Murat Orhan, bu uygulanan projelerin tarım sektöründe bir devrim olduğunu söyledi.

Programa, Tarım İl müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, Tarım İl müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü, Yusuf Fındık ve diğer kurum ve kuruluşların daire amirleri köyler katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

MUT TEMSİLCİ GAZETESİ TARAFSIZ HABERCİLİĞİMİZİN DEVAMI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ... BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN....

MUTLUNUN SESİ OLMAYA DEVAM

MUT KAYSI FESTİVALİNE

BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİ.... HERKESİ BEKLİYORUZ

HAVA DURUMU

HABER VAKTİM

SPOR HABERLERİ

DÖVİZ KURU

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

MUTUN TANITIMI TEMEL HEDEFİMİZ:

ERİK-KAYSI-ÜZÜM-ZEYTİN-ELMA

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
MUT İLÇESİNİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN......